ניתוחים חוזרים הפכו להיות הפתרון המיידי לעליה במשקל אחרי ניתוח חוזר.
הקלות הבלתי נסבלת בה מבוצעים היום ניתוחים חוזרים בארץ בשל סיבות לא מוצדקות מרגיזה ומדאיגה.
זה לא אמור להיות ככה .
ניתוח חוזר אור להתבצע רק לאחר סבוך פזיולוגי ,או כשלון פזיולוגי של הניתוח החוזר,כמו ארוזיה בניתוח טבעת או קלקול של הטבעת או הצינור , צרבות ורפלוקס בלתי נסבלים בשרוול או חסימות דלף וכו .
עליה במשקל אחרי ניתוח אינה אמורה להיות סיבה מוצדקת לניתוח שני אלה במקרים מאד מסוימים לאחר שנבדק בפרוט כל ספור ההתנהלות אחרי הנתוח הראשון ונעשתה הכנה מספקת ( יותר מ 3 וגם יותר מ 6 מפגשים ) לפני הניתוח הבא ומתקבל הרושם שהמנותח הפנים את הטעויות שלו בניתוח הראשון ונמצא בשל לשנות אותם כך שסכויי ההצלחה שלו בניתוח שני יהיו גדולים.
ברוב המקרים של עליה במשקל אחרי ניתוח ראשון מדובר בהתנהלות מוטעית של המנות ובאי שינוי הרגלים וחשיבה מההתחלה והסתמכות על ירח הדבש , או בחזירה להרגלים הישנים עקב טריגר מסוים.
במצבי הללו פגישות חוזרות עם דיאטן/ נית בריאטרי/ ת טובים ומנסוים ו/ או עם מטפל רגשי בתחום הם הכרח בטרם שוקלים ניתוח נוסף. בעזרת הליווי חשוב ללמוד לבצע בחירות נכונות, לשנות את מערכת היחסים עם האוכל, להתנהל ולחשוב נכון . כל אלה בהחלט יכולים לעזור לרדת חזרה לפחות חלק מהמשקל שעלה ולהמנע מהצורך בניתוח שני וגם אם כן יעשה ניתוח שני סכויי ההצלחה גדולים יותר .
יש לזכור שבניתוח חוזר הסכוי לסבוכים גדל ויש מירידה בקצב ובכמות הירידה במשקל .
אז רגע לפני שאתם רצים לבחור מנתח לניתוח שני תרימו טלפוון ונבדוק מה וכיצד אפשר לשפר ולחדש ירידה ולוותר על הניתוח
כאן בשבילכם תמיד ענבר