איך נשארים במסלול גם בפסח?

שבוע של לפני פסח'

שבוע שהרבה מכם משקיעים בנקיונות, סידורים, קניות , הכנות, בישולים

כמה אתם זוכרים להשקיע גם בעצמכם בשבוע הזה?

קבלו תזכורת לכמה משימות חשובות לתהליך שאתם עוברים לפני ואחרי ניתוח שכדאי וחשוב להמשיך גם עכשיו, גם כדי למנוע יצאה מהמסלול ועליה חזרה במשקל בשבוע הזה ובשבועות החג שבאים עלינו לטובה, וגם כדי לשמור על בריאות נפשית ופיזית:

  1. הכנה או ליווי אצל דיאטנית בריאטרית לפני או אחרי ניתוח
  2. השתתפות בתמיכה קבוצתית אם אתם נמצאים במסגרת כזו
  3. נטילת ויטמנים – לגבי כשרות למי שמפריע לו, לבדוק מול הדיאטנית שמלווה אתכם האם יש והאם צריך תוסף אחר או אפשר להסתדר שבוע בלי.
  4. להקפיד על שתיה מספקת גם כשאתם עסוקים בנקיונות. שימו לידכם בקבוק מים / תה והקפידו לשתות לפחות ליטר וחצי של נוזלים לא מתוקים ומוגזים, למניעת חולשה, כאבי ראש, עיפות, עצירות.
  5. הקפדה על ארוחות מסודרות בוקר צהרים וערב- דווקא כשאתם עסוקים ועובדים קשה המנעו מלנשנש והקפידו לעשות הפסקות ל3 ארוחות מסודרות בוקר צהרים וערב ליד שולחן בישיבה מצלחת עם דגש על חלבון וירק ופחות פחמימה.

אכילה מסודרת תמנע מכם לצאת מהמסלול וגם תשמור על כוח ואנרגיות
ותמנע מכם הגיע לחג רצוצים ומותשים

  1. שינה מספקת ואיכותית – אל תותרו על לפחות 7 שעות שינה בשעות שינה מתאימות. המנעו מללכת ללשון מאוחר בלילה, גם לא בשביל סידורים ונקיונות. ערות בשעות מאוחרות מביאה לאכילה מיותרת, לכבדות ביום שלמחרת ולעליה במשקל או קושי לרדת במשקל. כמו כן היעילות שלכם בעבודות הניקוי וההכנה תרד מבחינת תפסת מרובה לא תפסת.
  2. זמן לעצמכם – בכל הלחץ והמגויסות, זכרו גם את עצמכם, והקפידו לקחת לעצמכם לפחות רבע שעה שלכם, לשבת רגע עם עצמכם, לנוח, להרגע, לנשום, לחלום, לעשות כל דבר שיעשה לכם טוב ויספק לכם אנרגיות להמשיך.

חג שמח וכשר לכולכם

ענבר ויטנברג